Projectes anteriors

Avaluació de la Llei 28/2005 de control del tabac en l’hostaleria

Avaluació de l’impacte de la nova “Ley Reguladora de la venta, el suministro, el consumo y la publicidad de los productos del tabaco” en els nivells d’exposició al fum ambiental del tabac: subprojecte sobre nivells de cotinina en saliva en treballadors de la restauració

Irlanda va ser pionera amb la introducció, al març de 2004, de mesures que restringien el consum de tabac en llocs de treball, incloent restaurants i pubs. Les avaluacions del compliment de la llei al primer any de la seva entrada en vigor van estar positives, amb disminucions significatives de les concentracions de partícules ultrafines, de CO i de benzè en els pubs o millores significatives en la funció pulmonar dels cambrers. A Espanya, el 2006 es va implementar la “llei reguladora de la venda, el subministrament, el consum i la publicitat dels productes del tabac” (Projecte de Llei 121/000036). Aquesta nova Llei va prohibir fumar en llocs de treball, incloent el sector de la restauració i hostaleria, tal com ja s’havia dut a terme amb èxit en altres països d’Europa.

Desplaça cap amunt