La Unitat de Control del Tabac (UCT) i l’Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) han rebut a dos investigadors del Centre Nacional de Salut Global i Medicina del Japó per a presentar els resultats dels seus treballs relacionats amb la resistència als antimicrobians i els efectes del les polítiques sanitàries durant la pandèmia de COVID-19 al país asiàtic.
Shinya Tsuzuki és cap de la Divisió d’Epidemiologia Aplicada i Farmacoepidemiologia del centre japonès. En l’actualitat està a càrrec de diversos projectes de recerca sobre epidemiologia de malalties infeccioses, amb especial focus en patologies similars a la grip i resistència als antimicrobians. Durant la seva intervenció, l’investigador ha presentat les activitats de tres divisions del centre i les seves troballes produïdes fins a la data. Tsuzuki ha recordat que la resistència als antimicrobians és ja una de les amenaces sanitàries més importants a nivell mundial.
El Dr. Yusuke Asai, matemàtic i estadístic del Centre Nacional de Salut Global i Medicina del Japó, utilitza models matemàtics per a predir el nombre d’infeccions i predir així els efectes de les polítiques sanitàries. Asai ha presentat els principals resultats de l’estudi COVIREGI-JP, una recerca iniciada en 2020 que va registrar de manera exhaustiva als pacients hospitalitzats per COVID-19 amb l’objectiu d’aclarir diversos aspectes del perfil clínic d’aquesta malaltia, incloses les característiques i l’evolució dels casos greus i el curs de l’administració de fàrmacs, així com l’eficàcia dels medicaments.
Fins a gener de 2024, un total de 651 centres de tot el Japó van participar en l’estudi, registrant més de 90.000 casos. Duarante la seva ponència, l’investigador ha presentat els resultats de l’estudi. Per a finalitzar aprofundit en les perspectives futures de la resposta als brots de COVID i la infraestructura de dades al Japó.