Consum del tabac i cànnabis entre joves del Regne Unit

18 de Març de 2019 (15:30 h. – 16:30 h.) | L’Hospitalet de Llobregat, Barcelona. Espanya

La Hannah Walsh és una infermera en salut mental i estudiant de doctorat, al King’s College London, al Regne Unit. El seu tema d’estudi se centra en l’ús dual del tabac i el cànnabis entre els joves, i treballa per generar evidències a fi de donar suport a una intervenció l’objectiu de la qual sigui tractar aquest ús dual entre els joves. La Hannah està supervisada per la Dra. Maria Duaso i la catedràtica Ann McNeill. Aquest dies, està visitant Espanya amb el suport de la Societat per a l’Estudi de les Addiccions del Regne Unit, amb l’objectiu de conèixer altres investigadors que també estiguin investigant aquest ús dual.

Resum de la seva tesi doctoral

Amb l’objectiu de generar evidència científica que serveixi de base per desenvolupar una intervenció dirigida a tractar tabac i cànnabis, està utilitzant el marc del Consell d’Investigació Mèdica per a desenvolupar intervencions complexes. Així, la seva investigació doctoral va començar amb una revisió sistemàtica i un meta-anàlisi de les intervencions que tenen com objectiu l’ús dual, o una única substància però mesurin el canvi del patró de consum de la segona. L’anàlisi va examinar els resultats per als usuaris duals dins d’una varietat intervencions.

La segona part del seu doctorat es basa en els resultats d’una enquesta sobre l’ús dual i deixar de fumar entre els joves del Regne Unit. L’estudi ha reclutat estudiants de formació professional a Londres i als voltants, i ha fet preguntes detallades sobre l’ús dual de tabac i cànnabis, així com les motivacions i experiències per a deixar un o l’altre. L’objectiu de l’enquesta és proporcionar una descripció detallada de com els joves utilitzen les dues substàncies, mesurar la dependència, la motivació per deixar-les, i quins recursos s’han utilitzat fins ara per a fer-ho.

Actualment està recollint dades per a un estudi qualitatiu a partir d’entrevistes a joves seleccionats de la mateixa mostra d’estudiants de formació professional, centrant-se en aquells que hagin informat de més intents previs d’abandonament i amb una major motivació per a deixar qualsevol d’ambdues substàncies. L’estudi combina el marc de canvi de comportament COM-B per a obtenir informació sobre què influeix en l’ús dual, i què podria influenciar en deixar les substàncies. L’objectiu de l’estudi és obtenir una comprensió profunda de com els joves perceben ambdues substàncies, les seves raons per a consumir-les i per a deixar-les, cosa què informarà el desenvolupament de futures intervencions.



Presentació del seminari

[bullets effect=”” size=”normal” color_for=”bg” type=”icon”]
[bullet icon=”fa-slideshare” color=”red”]La presentació[/bullet]
[bullet icon=”fa-youtube-play” color=”red”]El vídeo[/bullet]
[bullet icon=”fa-file-movie-o” color=”red”]La vídeo presentació de seminari[/bullet]
[/bullets]



[accordion effect=””]
[accordion_item title=”Informació útil” open=”no” color=”darkcyan”]
[bullets effect=”” size=”normal” color_for=”bg” type=”icon”]
[bullet icon=”fa-flag” color=”darkcyan”]Anglès[/bullet]
[bullet icon=”fa-subway” color=”darkcyan”]ICO L’Hospitalet, Aula “Cancer Center” (1r Pis) [Com arribar-hi][/bullet]
[/bullets]
[/accordion_item]
[/accordion]


Desplaça cap amunt