Projectes anteriors

Impacte de la legislació espanyola pel control del tabaquisme sobre el consum de tabac i l’exposició passiva al tabac a la població adulta: estudi de cohorts amb biomarcadors.

Existeixen poques avaluacions de l’impacte de les mesures de control del tabaquisme a nivell poblacional. Al nostre país només dos estudis, un realitzat en tot el territori nacional i un altre a la Comunitat de Madrid, han avaluat fins al moment l’impacte de les mesures de control del tabaquisme a nivell poblacional mitjançant una enquesta telefònica. El nostre grup de recerca va posar un projecte (estudi dCOT2) en marxa amb aquest mateix disseny (dues enquestes transversals una abans i una altra després de la llei, projecte finançat per l’Institut de Salut Carlos III, PI081436) a fi d’obtenir no només la prevalença d’exposició percebuda al HAT sinó de disposar també de mesura de l’exposició mitjançant un marcador biològic com és la cotinina en saliva que ja havíem utilitzat en un estudi previ (PI020981).
Amb bastant anterioritat a la Llei 28/2005 vàrem dissenyar el primer estudi abans esmentat (PI020981) per determinar la prevalença i nivells d’exposició de la població general al FAT. Aquest estudi ha proporcionat abundant informació sobre l’exposició poblacional al FAT com ara que el 75% de la població adulta no fumadora de la ciutat de Barcelona percep estar exposada al FAT ja sigui al domicili, lloc de treball o estudis, durant el temps lliure i durant la utilització de transports públics o privats.

Desplaça cap amunt